Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2023. Február 19. 05:00, vasárnap | Helyi

KARCAG VÁROS KULTÚRÁJÁÉRT DÍJAT KAPOTT BIRIZLÓ CSABA

KARCAG VÁROS KULTÚRÁJÁÉRT DÍJAT KAPOTT BIRIZLÓ CSABA

Vele beszélgettünk pályájáról.

A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Karcag Város Kultúrájáért Díjat a város érdekében végzett kiemelkedő nevelő-oktató munka elismeréseként Birizló Csabának, a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda pedagógusának adományozta.

- Nagyon meglepődtem és igen megtisztelő érzés volt, amikor kiszólítottak és polgármester úr gratulált. Először nagyon nehezen tudtam megszólalni, mit is mondjak polgármester úrnak hirtelen a díjhoz, de tényleg nagyon-nagyon megtisztelő, hogy nemcsak az önkormányzat, hanem a közösség elismerése is ez a díj. Annak idején, amikor Keresztapa megkapta - Sipos Antal, zeneiskola igazgató volt, most már nyugalmazott zeneiskola igazgatóként -, akkor nagyon tapsoltunk, és rém büszkék voltunk, hogy átvehetett egy ilyen díjat. Végtelenül jól esett, amikor ő tapsolt nekem és jött gratulálni. Akkor még nem gondoltam, olyan távolinak tűnt az, hogy egyszer egy ilyen díjra felterjesztenek.

- A magas színvonalú oktatási és nevelési munkájáért kapta Birizló Csaba a díjat, aki 25 éve tanít.
- Ebből majdnem mindegyiket a Györffy István Katolikus Általános Iskolában töltöttem el. Már mondhatom, hogy öreg bútordarabként elég sok diák és tanuló megfordult a kezeim között. Most több szülő is jött és gratulált, jólesett a gyerekek nevében is. Végül is ezért csináljuk, és ez egy olyan igazán jó érzés. Éppen mondta itt dr. Perge Judit doktornő, hogy Perge Bianka, aki szintén orvos már, hogy ő is szívből gratulál. Ez olyan jó érzés, hogya régi tanítványaink is gondolnak ránk.

- S milyen pedagógus- szigorú, következetes, vagy az, akitől rettegni kell, hogy hú, megint tanár úrral lesz óránk? - kérdeztük a díjazottól.
- Igyekszem velük megértetni, hogy nekik is, nekem is jó, ha tudunk együtt dolgozni, gondolkodni, akkor ez hosszú távon mindenkinek egy gyümölcsöző és jövedelmező kapcsolat lehet. Bízom benne azért, hogy általában jó kapcsolatot sikerül kiépíteni a diákokkal. Nyilván mindenkinek nem tud az ember megfelelni, hiszen elég sok diák megfordul a kezünk alatt. A nagy többséggel azért úgy érzem jó kapcsolatom van, elfogadom én is őket olyannak, amilyenek, nem szoktam általában azon erőlködni, hogy megváltoztassam őket, hanem próbálok partnerként tekinteni rájuk és megpróbálunk együtt dolgozni. Azt gondolom, hogy hosszú távon ennek több értelme van, minthogyha én egy ilyen diktátorként próbálom őket utasítani.

- A díj is jelzi, hogy a gyerekek, az intézményvezető és a város is úgy gondolta, hogy jó úton van tanár úr, akinek még hasonló 25 évet és sok sikeres, tehetséges tanítványt kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:00, szerda | Helyi

NÉPSZERŰ A MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁS

Páratlan helyszínen páratlan kiállítás, valószínűleg ez a párosítás a siker titka.

2024. Május 15. 11:25, szerda | Helyi

Leégett egy garázs Kenderesen

Kigyulladt egy 60 négyzetméteres garázs szerdára virradó éjjel Kenderesen, a Vörösmarty úton.

2024. Május 15. 11:00, szerda | Helyi

ELKEZDŐDÖTT A KIVITELEZÉS

Elkezdődött a szennyvíz-gerincvezeték kiépítése a Baross utcában. A helyszínen Karcagi–Nagy Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője adott bővebb tájékoztatást a fejlesztésről televíziónknak.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

BESZÁMOLÓT TARTOTTAK

A tavaszi pedagógiai program keretén belül tartottak beszámolót arról, hogy milyen eredménnyel zárult a Kunok útját járva elnevezésű nevelési, személyiségfejlesztési projekt.