Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Február 16. 05:01, csütörtök | Helyi

KARCAG VÁROS KULTÚRÁJÁÉRT DÍJAT KAPOTT NAGY TIBORNÉ

KARCAG VÁROS KULTÚRÁJÁÉRT DÍJAT KAPOTT NAGY TIBORNÉ

Vele beszélgettünk pályájáról.

A Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Karcag Város Kultúrájáért Díjat a város érdekében végzett kiemelkedő nevelő-oktató munka elismeréseként Nagy Tibornénak, a Madarász Imre Egyesített Óvoda intézményvezető-helyettesének, a Táncsics 17-es Óvoda vezetőjének adományozta.

-Nagy boldogság számomra, hogy a nevelőközösségem, intézményvezetésem és a fenntartónk, Karcag Város Önkormányzata méltónak talált engem erre a díjra - mondta meghatottan a díjazott, aki 1987 óta dolgozik óvodapedagógusként, s azóta több új dolgot indított el, vezetett be óvodájában.

-Nagyon büszke vagyok tehetséggondozó munkámra. A 2010/11-es nevelési év óta számos pályázati programot sikerült megírnom, megvalósítanom. Büszke vagyok arra, hogy a kézműves szakmai munkaközösséget vezetem 2013 óta. 2014-től intézményünk kézműves alkotó táborának vezetője vagyok és nagyon büszke vagyok a 2018-ban a Kunok útját járva pályázatomra, hiszen a kun őseink kultúrájával és történetével ismerkedhettek meg a gyermekek egy egész évet felölelő programsorozat keretében.

- Az óvónő felelőssége nagyon nagy a tehetséggondozásban, már óvodás korban fel kell karolnia, meg kell találnia ezeket a gyermekeket.
- Minden nap figyelemmel kísérjük a gyermekek fejlődését, azokat a területeket, amelyekben ők az átlagtól kiemelkednek, amelyben tehetségesek, amelyeket szeretettel, önként végeznek. Ezeket nekünk meg kell ragadni és még magasabb szintre kell emelni a gyermekekben. Természetesen nyomon követjük az iskolába elmenő gyermekeinket is, rendezvényeinkre meghívjuk őket azon területre, amelyben már az óvodában is megcsillantották tehetségüket. Gondolok itt olyanra, hogy egy-egy zenedarabot előadnak hangszeren, vagy egy gyönyörű mesét, verset az óvodában. Ők is nagyon örülnek ennek a lehetőségnek, örömmel látogatnak vissza óvodájukba.

- Beszéljünk a tehetség kapcsán óvó néniről is, hiszen a Csokonai Óvodában már kiállításán láthattuk, hogy milyen tehetségesen rajzol.
- A rajzolás már gyerekkorom óta az életem része, nagyon-nagyon szerettem már akkor is alkotni, majd a családom kedvességből, születésnapom alkalmából meglepett egy tanfolyammal, melyet képzőművészekkel tudtam végigcsinálni. Immáron harmadik éve hobbi szinten, autodidakta módon művelem a tevékenységet.

- Többen vannak, akik Nagy Tiborné hatására az óvodapedagógus pályát választották, bár ma ez nem a legnépszerűbb hivatás.
- Bízunk benne, hogy lesz utánpótlás. Ezen dolgozunk, ezen fáradozunk kolléganőimmel együtt. Szeretném megemlíteni az óvodákban folyó hagyományápolást, a helyi néphagyományokat átörökítő tevékenységeinket is, amelyeket nagyon fontosnak érzünk, hiszen így tudjuk a gyerekek elé érzelmileg közelebb hozni azokat a helyi kulturális értékeket, amelyek a mindennapokban körülvesznek bennünket. Számos karcagi népi iparművésszel, kismesterrel nagyon jó együttműködő kapcsolatot ápolunk. Ők rendezvényeinket önzetlenül támogatják, jelen vannak, ezáltal a hiteles tudásukkal segítik azokat a célokat, feladatokat, amelyeket mi a múlt átörökítése céljából kitűzünk magunk elé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.