Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 20. 16:13, vasárnap | Helyi

Körmenet és kenyérszentelés

Körmenet és kenyérszentelés

Augusztus 20-án, a Szent István király Római Katolikus Templomban került sor az államalapítás megünneplésére, valamint az új kenyér megszentelésére.

A szentmise főcelebránsa Ft. Veress Zoltán plébános, c. esperes volt, aki megemlékezett államalapítónkról, Szent István királyról is. A misén közreműködött Horváth Rémusz, a Karcagi Katolikus Egyházközség világi elnöke valamint a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda tanulói.

A szentmise után a körmenetben résztvevők a templom melletti I. Szent István szoborhoz vonultak, ahol közös imádsággal zárták a programot, majd a körmenet tagjai részére a megszentelt új kenyérből osztottak kóstolót a templomajtóban. A szentmise a templomban a Himnusz eléneklésével ért véget.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.