Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. November 29. 07:53, kedd | Helyi

Lakossági Fórumot tartott Pánti Ildikó. Galériával!!!

Lakossági Fórumot tartott Pánti Ildikó. Galériával!!!

November 22-én a Kádas György Iskolában tartotta lakossági fórumát Pánti Ildikó, a 8. számú választókörzet képviselője.

A KÁIAMI Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézménye magánének tanszakosai Házi-Sáray Mária tanárnő vezetésével népdalcsokorral kedveskedtek a jelenlévőknek, közreműködött Plósz Csilla és Zbiskó Zoltánné.

A műsor után az idei év agráreredményeiről szólt dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, térségünk országgyűlési képviselője.

- Kiemelkedőek az aratási és betakarítási eredmények - mondta a tárcavezető. Gabonából mintegy 19 millió tonna termett, 15 százalékkal több az előző évinél,s már a jó időben az őszi betakarítási és vetési munkák is a befejezésükhöz közelednek. A kukorica hektáronkénti átlaghozama 8,6 tonna feletti, ami az elmúlt 25 év legjobb eredménye a 9,1 millió tonnával. A napraforgó szintén nagyon jól teljesített, a 3 tonnás hektáronkénti átlag termés, nemcsak hazai, de világrekord is. A napraforgó össztermése ebben az évben elérte az 1,8 millió tonnát, ez történelmi rekord. A repce esetében is 3 tonnát meghaladó a hektáronkénti termés, a cukorrépa hozama is kimagasló. Az árak esetében azonban nem ennyire jó a helyzet, gabona esetében 15 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál, de a takarmánykukorica tonnánkénti ára is 6-7 ezerrel kevesebb, mint tavaly ilyenkor - sorolta a tárcavezető, aki szólt még az aktuális mezőgazdasági pályázatokról is.

A Hortobágyi Nemzeti Park mindennapjairól, fotókkal illusztrálva az ott élő állatfajokat Kapocsi István általános igazgatóhelyettes szólt, dr. Kovács Zita igazgató pedig a HNP főbb adatairól szólt. Jövő nyáron a választókörzet lakosai a nemzeti parkba kirándulnak majd Pánti Ildikó szervezésében.

Teleki Zoltán rendőrkapitány a város közbiztonságáról szólva, elmondta, nőtt a közterületi rendőri jelenlét, s ezt a lakosok is érzékelik. Felhívta jelenlévő idős emberek figyelmét a megjelent újabb trükkös csalókra - utcai, internetes faárusok, telefonos csalókra, akik beteg rokonra hivatkoznak, s pénzt csalnak ki, vagy azzal hívják fel, ön nyert, csak utaljon át X összeget stb. - arra kért mindenkit, ne dőljön be az ilyen trükkökkel próbálkozóknak.

Kovács Szilvia alpolgármester, a Legszebb Konyhakertek- Magyarország legszebb konyhakertje programigazgatója itt köszönte meg a programhoz nyújtott támogatását dr. Fazekas Sándornak és átadta Györfi Sándor szobrászművész kisplasztikáját.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:06, hétfő | Helyi

Parkoló járművekbe hajtott egy autó Karcagon

Egy parkoló kisteherautónak, illetve egy másik járműnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Karcagon, a Püspökladányi úton.

2024. Április 15. 14:04, hétfő | Helyi

Motorral ütközött egy autó Kunszentmártonnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy motorkerékpár vasárnap délután a 44-es számú főúton, Kunszentmárton térségében.

2024. Április 15. 13:58, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 14. 15:00, vasárnap | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.