Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Június 29. 19:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

MI IS A HŐ-SOKK?

MI IS A HŐ-SOKK?

A nyári időjárás egyre kiszámíthatatlanabb. A szélsőséges időjárás megviseli az emberi szervezetet. Nyáron feltehetően többször emelkedik a hőmérséklet 35 fok felé.

Nagy öröm ez azoknak, akik éppen a nyári szabadságukat töltik, esetleg vízparton nyaralnak. Ne feledkezzünk meg ugyanakkor arról a tényről, hogy az erős napsütés, a nagy meleg sok embert megvisel! Különösképp az idősebb korosztályt, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket. Azonban az egészségesekre is hatással van, hiszen a melegfront előtti időszakban csökken a vérnyomás, alacsonyabb lesz a pulzusszám. Mindezek következményeként gyengül az összpontosítás, lankad a figyelem. Ez már önmagában sok balesetveszélyes helyzetet teremthet az utakon, akár gyalogosként, akár járművezetőként közlekedünk.

A nagy melegben az autó belső tere gyorsan felmelegszik, a hőségben pedig lassulnak a reakciók, figyelmetlenné válhat a járművezető. Mielőtt hosszabb útra indulnak, gondoljanak erre is, és iktassanak be többször pihenőt! Ilyenkor szálljanak ki az autóból, és mozgassák át végtagjaikat! A szervezet folyadékpótlásáról is gondoskodni kell! Lehetőleg vizet fogyasszanak, de a lédús gyümölcsök is jótékony hatásúak lehetnek. A klimatizált autóknál ügyelni kell arra, hogy ne legyen túl nagy a különbség a külső hőmérséklet és a belső tér között. Az időjárás eme nemkívánatos hatásait figyelembe véve a szokottnál is óvatosabban és figyelmesebben kell közlekedni!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.