Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Július 07. 15:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Karcag Televízió

Önkormányzati ülés

Önkormányzati ülés

Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 23-án tartotta soros testületi ülését a Városháza nagytermében.

Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 23-án tartotta soros testületi ülését a Városháza nagytermében. A napirendek megtárgyalása előtt Dobos László polgármester köszöntötte Paksi Lajosnét,Kecsmár Lászlónét, Tóthné Szucsáki Hajnal Ildikót, Rideg Istvánt, Tóth Gábort, Erdei Attilát és Halasi Andrást, akik az elmúlt időszakban állami, megyei, szakmai kitüntetésben részesültek. A köszöntések után, a napirendek során a képviselő-testület megtárgyalta az örökség és a táji- természeti értékek helyi védelméről szóló rendelet-tervezetet. A cél a Városháza és a Déryné Kulturális Központ épületének védelem alá helyezése. A napirendipontot a képviselők egyhangúlag elfogadták.

Hét igen, egy nem ellenében elfogadták a Karcagi Ipari Park Kft. 2015. évi tevékenységéről,valamint a rövid- és hosszútávú fejlesztési elképzeléseiről szóló tájékoztatót, melyet Varga Nándor, a kft. ügyvezetője szóban kiegészített.

Az önkormányzat képviselő-testülete által létrehozott alapítványok, közalapítványoktevékenységéről szóló tájékoztatót egyhangúlag fogadták el a képviselő-testület tagjai. Abeszámolókat az alapítványok képviselői, kuratóriumi elnökei készítették, Elek Eszter és dr. Temesváry Tamás, akik megjelentek az ülésen.Egyhangúlag elfogadták a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Gyermekek Átmeneti Otthonának működéséről szóló tájékoztatót, melyet Csiziné Őrlős Katalin intézményvezető, a testületi ülésen szóban kiegészített.

Megtárgyalták a 2015. évi Karcagon nyújtott viziközmű-szolgáltatással kapcsolatosészrevételekről, az elmúlt időszak üzemeltetési, működtetési és karbantartási tapasztalatairól szóló napirendi pontot. A TRV. Zrt. képviseletében szóbeli tájékoztatást adott Szabó Csaba, aTRV. Zrt. J-N- Sz megyei üzemigazgatóságának helyettes vezetője. A beszámolót 7 igen, 1 nem ellenében fogadták el a testület tagjai.Egyhangúlag támogatták a Karcag- Tilalmas Mezőgazdasági Korlátolt Felelősségű Társasággal kötendő, a társaság tulajdonában lévő kutak és vízhálózat bérletéről szóló megállapodást. A megállapodás célja Tilalmas városrészen a gazdasági víz biztosítása, kútbérleti szerződéssel 2017. április 30-ig.

A városatyák egybehangzó támogatással döntöttek több pályázaton való részvételről, melyekegy része TOP-os pályázat; így önkormányzati épületek (Városháza, Déryné) energetikaikorszerűsítésére kiírt pályázaton, a zöld város kialakítására kiírt pályázaton (melynek segítségével a közterek növényállománya bővülhet, játszótereket hozhatnak létre, avásárcsarnok padlózatát újíthatják fel), valamint a kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés pályázaton vesz részt a város, amely mintegy 800 millió forintos, 100%-os támogatási intenzitással bír. Egyhangúlag támogatták azt a javaslatot is, amely a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Idősek Otthona ésHáziorvosi Intézmény Széchenyi sgt. 27. sz. alatti telephelyének nyílászáró-cseréjét támogatja. Ennek segítségével a régi háziorvosi intézmény is megújulhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,