Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2021. Március 10. 07:39, szerda | Helyi

Online tanulmányi verseny

Online tanulmányi verseny

Idén online módon rendezte meg a Gimnázium az Országos Tanulmányi Versenyt. A részletekről Tóth barna igazgatót kérdeztük.

Idén online módon rendezte meg a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium a dr. Hajdú Moharos József Református Országos Tanulmányi Versenyt. A részletekről Tóth barna igazgatót kérdeztük.

Eddig nyolc alkalommal sikerült megrendezni hagyományos módon, amikor először a diákok saját iskolájukban írtak egy első fordulós feladatsort, s ennek eredménye alapján kategóriánként tíz-tíz ember vett részt a karcagi országos döntőben.

Most mindkét fordulót otthon írták a diákok, a beérkezett munkát négy zsűri értékeli majd. Az általános iskolásban Szentesi Zoltán, a gimnázium tanára, a három középiskolás kategóriában Borosné Szlávik Mária, Bodor Tibor, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium tanárai, a negyedikben Fábián Nikolett, a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium tanár értékel.

A 41 versenyző 12 iskolából jutott a döntőbe, köztük van egy Kárpátaljáról Nagyberegből, Erdélyből Kézdivásárhelyből is egy-egy

A verseny névadója dr. Hajdú Moharos József geológus, geográfus édesanyja Vadász Eszter volt az iskola öregdiákja, ő kezdeményezte fia emlékére a versenyt.

A verseny eredményhirdetés heteken belül digitálisan lesz.

Címkék: online, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.