Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 11. 08:52, szombat | Helyi
Forrás: Szolnoki Törvényszék

Tizenkét év fegyházat kapott a csonttörő rabló

Tizenkét év fegyházat kapott a csonttörő rabló

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak a férfinak a büntetőügye, aki tavaly nyáron, más bűncselekmények mellett, alig egy hónap leforgása alatt két rablást is elkövetett.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki tavaly nyáron, más bűncselekmények mellett, alig egy hónap leforgása alatt két rablást is elkövetett. Előbb, 2020. májusában az egyik karcagi ház udvaráról vitt el egy segédmotoros kerékpárt, majd alaposan megverte a tulajdonost, aki utóbb nem volt hajlandó fizetni azért, hogy „kiváltsa”. Néhány héttel később, Kisújszálláson pedig az egyik utcán sétáló asszony kezéből tépte ki a táskát, olyan erővel, hogy a hölgy a földre zuhant és eltörte a karját.

A Karcagi Járási Ügyészség 2021. március 17-én emelt vádat az ügyben. A Karcagi Járásbíróság 2021. május 13-án előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott a vádiratban foglaltakkal egyezően beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatait a bíróság elfogadta, és aznap ítéletet hozott.

A férfi rablás és súlyos testi sértés bűntettében, rablás bűntettének kísérletében és 2 rendbeli lopás vétségében is bűnösnek találtatott, amiért a járásbíróság 9 év 6 hónap fegyházra ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség kevesellte, a vádlott és védője sokallták a kiszabott büntetést, ezért a vádhatóság a vádlott terhére súlyosításért, a kiszabott szabadságvesztés tartamának lényeges felemelése, míg a védelem enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen befejeződött.

Az ügyészi fellebbezés eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék 2021. december 7-én meghozott másodfokú ítéletében a vádlott fegyházbüntetésének tartamát 9 és félről 12 évre felemelte.

Szolnok, 2021. december 10.

a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.