Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. November 04. 08:12, péntek | Helyi

TURISZTIKAI ATTRAKCIÓ TISZAFÜREDEN

TURISZTIKAI ATTRAKCIÓ TISZAFÜREDEN

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat beruházásában hamarosan elkezdődik a Természetbúvár Játszóház és Túraközpont építése Tiszafüreden, jelentették be sajtótájékoztatón, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban.

Példamutató kezdeményezésnek nevezte a beruházást F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője. Felidézte: Tiszafüred évente több tízezer látogatót fogad egy turisztikai szezonban, a látogatók pedig elsősorban a pihenést, az aktív kikapcsolódást keresik. Ezért úgy fogalmazott, a Tiszafüredre tervezett Természetbúvár Játszóház és Túraközpont tökéletesen beleillik a Tisza-tavi kínálatba.

A projekt jelentőségéről beszélt Hubai Imre a megyei közgyűlés elnöke. Rámutatott: a létesítménnyel szeretnék közelebb hozni a természetet a fiatalokhoz és négy évszakossá bővíteni a Tisza-tó turisztikai kínálatát, megteremtve a tizenkét hónapos turizmus feltételeit.
A beruházás hamarosan elkezdődik, a kivitelezés várhatóan egy évet vesz igénybe. A nettó bekerülési költség megközelíti az 1,3 milliárd forintot, amely rekordnak számít a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat történetében, tekintettel arra, hogy ez az eddigi legnagyobb önálló beruházása.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tervezett létesítmény nem fog konkurenciát képezni a Tisza-tavi szolgáltatóknak, hanem mint egy puzzle darab, úgy illik a jelenlegi turisztikai kínálatba.
Tiszafüred részéről Virág Tibor alpolgármester üdvözölte a beruházás hírét. Egy sporthasonlattal élve úgy fogalmazott: új játékos igazolt a Tisza-tó csapatához, a Természetbúvár Játszóház és Túraközponttal nem a régi csapat kárára, hanem azt erősítve fejlesztik az aktuális kínálatot.

Végül Karancsi Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség igazgatója ismertette a projektet egy előadás keretében, majd megtekintették az induló építkezés helyszínét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

ELBALLAGTAK A „VARRÓSOK”

Elballagtak a Karcagi Szakképzési Centrum, Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai.

2024. Május 16. 07:00, csütörtök | Helyi

ÁTADÁSRA KERÜLT A KARCAG VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁÉRT DÍJ

A Karcag Közbiztonságáért Díjat idén Antal Júlia rendőr alezredes vehette át Szepesi Tibor polgármestertől.

2024. Május 15. 14:00, szerda | Helyi

NÉPSZERŰ A MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁS

Páratlan helyszínen páratlan kiállítás, valószínűleg ez a párosítás a siker titka.

2024. Május 15. 11:25, szerda | Helyi

Leégett egy garázs Kenderesen

Kigyulladt egy 60 négyzetméteres garázs szerdára virradó éjjel Kenderesen, a Vörösmarty úton.