Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Október 05. 05:00, szerda | Helyi

VETERÁNAUTÓS TALÁLKOZÓ

VETERÁNAUTÓS TALÁLKOZÓ

Sikeres volt az eső ellenére is a városnap keretében tartott IV. Magyarhoni Warsawa - Nysa - Zsuk - Lublin márkatalálkozó és Kortárs járművek felvonulása.

Szabó György nagy álma ismét megvalósult, sokan elfogadták meghívását a találkozóra, bár Nagykátán is épp aznap volt hasonló.

- Májusban volt az első nagy találkozásunk Karcagon, egy újrakezdés, kimondottan Zsuk-találkozó, de a kortárs járművek is becsatlakozhattak. Igazából küldtük mi sokfelé a meghívást, de Nagykátán is pont a mai nap van szintén veterán autó, járműtalálkozó, úgyhogy az időjárás meg a másik konkurenciánk volt, és azok fogadták el, akik közel vannak, meg megeskettem őket, hogy jöjjenek. Volt, aki egészségügyi okok miatt nem jött, vagy pedig az időjárás miatt.

Voltak, akik autó nélkül érkeztek, mert az esőben nem vették elő féltve őrzött csodajárgányukat, de szerettek volna itt lenni társaikkal.
- Úgy gondoltam még délelőtt, hogy öt-hat autónál a szűk család megáll a dolog, viszont ahogy a hátam mögött is még látszik, ilyen 15-16 autóra felment a létszám, plusz két Pannónia is volt Karcagról, és volt olyan is, akinek például otthon van a ZUK Ceglédbercelen, jövőre szeretne csatlakozni, de most itt mint lelkes rajongó jött, kíváncsiságból.

Kíváncsiskodók is voltak szép számban, sokan unokástól jöttek el megnézni az öreg autókat.
- Így van, elállt az eső, egyből megmozdult a város. Volt egy nagyon színvonalas mentősbemutató, a karcagi mentőszolgálat egyik munkatársa interaktív foglalkozást tartott nekünk a megváltozott egészségügyi rendszerünkről, meg arról, hogy a családban hogy tudunk segíteni egy bajbajutotton. Ezúton is köszönöm Horváth Sanyinak, hogy ránk szánta a szabadidejét, meg a lelkes kérdéseinkre válaszolt.
- Nemcsak látványban, hanem tudásban is gazdagodott, aki eljött erre a találkozóra, amelynek lesz folytatása is - ígérte a főszervező.

- Most egy kis pihenés, visszavonulás, összegzés lesz. Aztán veszünk egy mély levegőt, és akkor az ötödik Zsuk-találkozót tavaszra, a családi nappal vagy bármilyen városi megmozdulással együtt tartjuk meg.

Három találkozó a mi udvarunkban lezajlott az elmúlt három évben. Ha ez a fejlődés útja, akkor folytatjuk. Innen is üdvözöljük a kedves tévénézőket, meg az öreg bácsikat, néniket, akiknek a fiatal korában ezek az autók igazán egzisztáltak. Mindenkinek minden jót kívánunk - mondta Szabó György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.